Γραμμή στήριξης παιδιών & εφήβων 116111

Είσαι παιδί ή έφηβος έως 18 ετών;

Θέλεις να μιλήσεις; Τώρα μπορείς!

116111: Τηλεφώνησε δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, όπου και αν βρίσκεσαι


  

Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

Λειτουργεί παράλληλα σε 19 ευρωπαϊκές χώρες.

Μπορεί να τηλεφωνήσει ανώνυμα οποιοδήποτε παιδί ή έφηβος νιώθει την ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης ή συμβουλής σε θέματα ψυχικής υγείας, για οτιδήποτε μπορεί να τον απασχολεί,  χωρίς κόστος από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο.

 

Θέλεις να μιλήσεις? Τώρα μπορείς!

Ξέρουν να ακούν. Μπορούν να βοηθήσουν.


Στις κλήσεις απαντούν απευθείας σύμβουλοι, αποκλειστικά επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, οικογενειακοί σύμβουλοι). 

Σκοπός της υπηρεσίας είναι να:

  • προσφέρει κατανόηση
  • προσφέρει ψυχολογική στήριξη
  • να αναγνωρίσει και να αναδείξει τα προβλήματα με βάση τα όσα ακούει
  • να δώσει συμβουλές για άμεση αντιμετώπιση
  • να δώσει πληροφορίες και υποδείξεις για οτιδήποτε κρίνεται απαραίτητο για το όφελος του παιδιού ή του εφήβου που τηλεφωνεί συνδέοντάς το με τις κοινοτικές υπηρεσίας ψυχικής υγείας.

Τα θέματα για τα οποία καλούν τα παιδιά και οι έφηβοι είναι στην πλειοψηφία τους θέματα που έχουν να κάνουν με τη σχέση με τους γονείς τους καθώς επίσης και με την σχέση με τους συνομηλίκους.

Οι κλήσεις είναι ανώνυμες, που σημαίνει ότι αυτός που καλεί δεν χρειάζεται να πει το όνομα του ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που δεν επιθυμεί ο ίδιος. Επίσης, οι κλήσεις είναι απολύτως εμπιστευτικές, δηλαδή οτιδήποτε λέγεται στην συγκεκριμένη συνομιλία μένει μεταξύ του συμβούλου και του καλούντα.

Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 20.30 το βράδυ 

donation-banner2