• 116 111

  Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

  Μπορεί να τηλεφωνήσει ανώνυμα οποιοδήποτε παιδί ή έφηβος νιώθει την ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης ή συμβουλής σε θέματα ψυχικής υγείας, για οτιδήποτε μπορεί να τον απασχολεί,  χωρίς κόστος από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο.

 • 111 30

  Γραμμή αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς | 11130

  Είναι μια γραμμή αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς που θέλουν να μιλήσουν για θέματα που αφορούν στον εκφοβισμό.

  Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

 • 801 801 1177

  Η «Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177» για την ψυχοκοινωνική υγεία παιδιών και εφήβων απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς και ενήλικες που θέλουν να μιλήσουν για κάποιο θέμα ψυχικής υγείας που τους απασχολεί σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο.

  Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί ως τις 20:30 το βράδυ και Σάββατο  από τις 9.30 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι.

   

donation-banner2

"Ένα Παιδί Μετράει Τον Κόσμο"

Γενική επιστημονική επιμέλεια: Ι. Τσιάντης

Επιστημονική επιμέλεια: Σ. Μπεράτη

Σκηνοθεσία: Δ. Βερνίκος

Έτος παραγωγής: 1999

Στην ταινία παρουσιάζεται και αναλύεται η ανάπτυξη του παιδιού από την ηλικία των 5 μέχρι 11 ετών. Το παιδί στη φάση αυτή αναμένεται φυσιολογικά να απομακρυνθεί από το στενό οικογενειακό περιβάλλον και να αναπτύξει ενδιαφέροντα και σχέσεις έξω από την οικογένεια. Επίσης, οι γνωστικές του λειτουργίες αναπτύσσονται και είναι σε θέση να μάθει και να συνθέσει τις γνώσεις του.

Με το τέλος της λανθάνουσας περιόδου το παιδί πρέπει να έχει ενταχθεί σε ομάδα φίλων, κατά κύριο λόγο του ίδιου φύλου, να μαθαίνει και να ευχαριστιέται την απόκτηση γνώσεων, να ξεχωρίζει το φανταστικό από το πραγματικό και να έχει συναίσθηση όσον αφορά τη συμπεριφορά αυτού που είναι σωστό και πρόσφορο σε σχέση με αυτό που είναι λάθος και απρόσφορο. Εάν αυτά τα βήματα δεν προχωρούν ικανοποιητικά κατά την πορεία της ανάπτυξης, υπάρχει πιθανότητα να αρχίζει κάποια ψυχοπαθολογία και επομένως συνιστάται έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να απομακρυνθούν τα εμπόδια και η αναπτυξιακή διαδικασία να επανέλθει πάλι στο φυσιολογικό πλαίσιο.

Η παραγωγή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδί - έφηβος και ψυχική υγεία» που αναπτύχθηκε με την αποκλειστική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen-Cilag και τη χορηγία της Johnson & Johnson. Η ταινία είναι χρονικής διάρκειας 30΄, διατίθεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και αποτελεί χρήσιμο μέσο εκπαίδευσης ειδικών ψυχικής υγείας και παιδαγωγών καθώς και μέσο ευαισθητοποίησης του κοινού στο πλαίσιο της αγωγής ψυχικής υγείας.

  H E.Ψ.Υ.Π.Ε. είναι μέλος των διεθνών οργανισμών:mhe-logo      eurochild-logo      ECCL-logo      chi-logo