• 116 111

  Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

  Μπορεί να τηλεφωνήσει ανώνυμα οποιοδήποτε παιδί ή έφηβος νιώθει την ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης ή συμβουλής σε θέματα ψυχικής υγείας, για οτιδήποτε μπορεί να τον απασχολεί,  χωρίς κόστος από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο.

 • 111 30

  Γραμμή αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς | 11130

  Είναι μια γραμμή αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς που θέλουν να μιλήσουν για θέματα που αφορούν στον εκφοβισμό.

  Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

 • 801 801 1177

  Η «Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177» για την ψυχοκοινωνική υγεία παιδιών και εφήβων απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς και ενήλικες που θέλουν να μιλήσουν για κάποιο θέμα ψυχικής υγείας που τους απασχολεί σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο.

  Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί ως τις 20:30 το βράδυ και Σάββατο  από τις 9.30 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι.

   

donation-banner2

baby observ"Παρατηρώντας Το Βρέφος"

Γενική επιστημονική επιμέλεια: Ι. Τσιάντης

Επιστημονική επιμέλεια: Ε. Λάγιου-Λιγνού

Σκηνοθεσία: Δ. Βερνίκος

Έτος παραγωγής: 1999

 

Το βρέφος έρχεται στον κόσμο με προϋπάρχουσες ικανότητες και τάσεις, επινοεί ειδικά πρότυπα σχέσης με τη μητέρα που το φροντίζει και διαφοροποιεί τη μητέρα από τους άλλους. Η ταινία παρακολουθεί τις πρώιμες φάσεις της βιο-ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού, καταγράφοντας και αναλύοντας τόσο την προδιάθεση του βρέφους για επικοινωνία όσο και τη δυνατότητα της μητέρας να το συγκρατεί, να το κινητοποιεί, να αντέχει στους φόβους του και να ονειροπολεί για το μωρό της.

Η παραγωγή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδί - έφηβος και ψυχική υγεία» που αναπτύχθηκε με την αποκλειστική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen-Cilag και τη χορηγία της Johnson & Johnson. Η ταινία είναι χρονικής διάρκειας 40΄, διατίθεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και αποτελεί χρήσιμο μέσο εκπαίδευσης ειδικών ψυχικής υγείας, παιδιάτρων, νοσηλευτών, βρεφοκόμων και νηπιαγωγών καθώς και μέσο ευαισθητοποίησης του κοινού στο πλαίσιο της αγωγής ψυχικής υγείας.

  H E.Ψ.Υ.Π.Ε. είναι μέλος των διεθνών οργανισμών:mhe-logo      eurochild-logo      ECCL-logo      chi-logo