• 116 111

  Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

  Μπορεί να τηλεφωνήσει ανώνυμα οποιοδήποτε παιδί ή έφηβος νιώθει την ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης ή συμβουλής σε θέματα ψυχικής υγείας, για οτιδήποτε μπορεί να τον απασχολεί,  χωρίς κόστος από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο.

 • 111 30

  Γραμμή αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς | 11130

  Είναι μια γραμμή αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς που θέλουν να μιλήσουν για θέματα που αφορούν στον εκφοβισμό.

  Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

 • 801 801 1177

  Η «Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177» για την ψυχοκοινωνική υγεία παιδιών και εφήβων απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς και ενήλικες που θέλουν να μιλήσουν για κάποιο θέμα ψυχικής υγείας που τους απασχολεί σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο.

  Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί ως τις 20:30 το βράδυ και Σάββατο  από τις 9.30 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι.

   

donation-banner2

trip 1"Το Ταξίδι Από Το Ασυλο Στην Κοινότητα"

Γενική επιστημονική επιμέλεια: Ι. Τσιάντης

Επιστημονική επιμέλεια: Χ. Ασημόπουλος, Ε. Ζαχαριάς

Σκηνοθεσία: Δ. Βερνίκος

Έτος παραγωγής: 1994

Στις σκηνές της ταινίας διαδραματίζεται βήμα-βήμα όλη η εξέλιξη της διαδικασίας του αποϊδρυματισμού, η οποία καταγράφεται με τον τρόπο του ανθρωπολογικού «ντοκυμαντέρ». Ειδικότερα, αποτυπώνονται οι τραγικές ασυλικές συνθήκες που επικρατούσαν πριν από την έναρξη του προγράμματος το 1991 και στη συνέχεια όλες οι μέθοδοι που αναπτύχθηκαν από τη διεπιστημονική ομάδα παρέμβασης για τον εκσυγχρονισμό του ιδρύματος και τη δημιουργία μονάδων κοινοτικού τύπου φροντίδας. Ως εκ τούτου, αποτελεί ένα χρήσιμο μέσο εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε θέματα ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης καθώς και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αγωγής ψυχικής υγείας.

Σημειώνεται ότι η ταινία το 1996 έλαβε τη διεθνή διάκριση «Le prix integration» του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών για την ψυχική υγεία στην Lorquin της Γαλλίας. Διατίθεται σε δύο κόπιες διαφορετικής χρονικής διάρκειας: 45΄ και 30΄ αντίστοιχα, στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

  H E.Ψ.Υ.Π.Ε. είναι μέλος των διεθνών οργανισμών:mhe-logo      eurochild-logo      ECCL-logo      chi-logo