• 116 111

  Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

  Μπορεί να τηλεφωνήσει ανώνυμα οποιοδήποτε παιδί ή έφηβος νιώθει την ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης ή συμβουλής σε θέματα ψυχικής υγείας, για οτιδήποτε μπορεί να τον απασχολεί,  χωρίς κόστος από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο.

 • 111 30

  Γραμμή αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς | 11130

  Είναι μια γραμμή αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς που θέλουν να μιλήσουν για θέματα που αφορούν στον εκφοβισμό.

  Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

 • 801 801 1177

  Η «Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177» για την ψυχοκοινωνική υγεία παιδιών και εφήβων απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς και ενήλικες που θέλουν να μιλήσουν για κάποιο θέμα ψυχικής υγείας που τους απασχολεί σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο.

  Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί ως τις 20:30 το βράδυ και Σάββατο  από τις 9.30 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι.

   

donation-banner2

kidsinaction

Kids In Action: Ημερίδα με θέμα «Από τους δράκους στα Transformers»

Ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon, κατέχοντας ηγετική θέση στην παιδική ενημέρωση και ψυχαγωγία, αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά με τίτλο “Kids in Action”.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνει τη διεξαγωγή της δεύτερης κατά σειρά ημερίδας με τίτλο «Από τους δράκους στα Transformers, η σημειολογία του Ήρωα και ο ρόλος της μυθοπλασίας, στην αγωγή και τον ψυχισμό των παιδιών», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 (10:00-13:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αίθουσα MC2 επίπεδο Ν. Σκαλκώτας). ”.

Η Ημερίδα πραγματεύεται ένα σημαντικό και αγαπημένο θέμα, τα παραμύθια και το ρόλο που παίζουν στην ζωή των παιδιών. Πιστεύουμε ότι τα παραμύθια δεν είναι μόνο ψυχαγωγία για τα παιδιά, αλλά καλλιεργούν το πνεύμα, διεγείρουν τη φαντασία και τα βοηθούν να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά τους και να αντιληφθούν τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ζωή.”.

Σε αυτή την εκδήλωση, ελπίζουμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Τι ρόλο παίζουν τα παραμύθια στον ψυχισμό και την εκπαίδευση των παιδιών; Αποτελούν τα παραμύθια τον τόπο που τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν και θα νικήσουν τους φόβους τους στον δρόμο προς την ενηλικίωση; Πως εξελίσσονται οι ήρωες και οι ιστορίες μέσα στον χρόνο; Ποια είναι η χρησιμότητα του «καλού» και του «κακού» ήρωα; Τι χρειάζεται ένας ήρωας για να αντέξει στο χρόνο;”.

Το Nickelodeon πιστό στον σκοπό της κοινωνικής του προσφοράς, την οποία ανέλαβε ήδη από την έναρξη εκπομπής του προγράμματος του στην Ελλάδα, επιχειρεί κατά τη διάρκεια της ημερίδας και μέσω ενός εποικοδομητικού δημόσιου διαλόγου, που θα διεξαχθεί μεταξύ των πλέον αρμοδίων φορέων και του επιστημονικού κόσμου, να πραγματευθεί όλα εκείνα τα ζητήματα που σχετίζονται με την μυθοπλασία και τον ψυχισμό των παιδιών. Στόχος του η πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση.

 

Στην ημερίδα «Από τους Δράκους στα Transformers» θα μας μιλήσουν οι:

Αγγελική Γιαννικοπούλου – αναπληρώτρια καθηγήτρια παιδικής λογοτεχνίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ξένια Καλογεροπούλου – ηθοποιός, συγγραφέας θεατρικών έργων για παιδιά

Νίκη Κάντζου – νηπιαγωγός

Αθανάσιος Κανελλόπουλος – παιδοψυχίατρος

Βούλα Μάστορη – συγγραφέας παιδικών βιβλίων

Ευγένιος Τριβιζάς – ποιητής παραμυθιών

Άλκης Τσιάντης – παιδοψυχίατρος.

 

Θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με την ενεργό συμμετοχή του ακροατήριου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να απασχοληθούν με διαδραστικό τρόπο σε χώρο που έχει προβλεφθεί για τον σκοπό.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kids-in-action.gr & στο Facebook

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη υπό την προϋπόθεση έγκαιρης εξασφάλισης θέσης.

Δηλώστε της συμμετοχή σας και κάντε κράτηση της θέσης σαςστoτηλέφωνo του nickelodeon 210 6871140, στην κυρία Αντιγόνη Αναστοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο τύπου :

Άννα Σβύνου τηλ.  6940695665

Κατερίνα Σιδερίδου 6979111902

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΨΥΠΕ”.

  H E.Ψ.Υ.Π.Ε. είναι μέλος των διεθνών οργανισμών:mhe-logo      eurochild-logo      ECCL-logo      chi-logo